Апрель, 2017

05апр19:3021:00ZGODBE PREKMURJAKoncert Prekmurske godbe Bakovci z gosti19:30 - 21:00 Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

Подробности события

Koncert Prekmurske godbe Bakovci z gosti
Dirigent: Željko Ritlop

Zgodbe Prekmurja so sinonim za povezovanje vseh, ki se želijo srečevati z glasbo in kulturo Prekmurja. S koncerti Prekmurske godbe Bakovci želijo godbeniki ohranjati kulturno dediščino Prekmurja in širiti njeno prepoznavnost.

Prekmurska godba Bakovci je orkester, ki bo naslednje leto praznoval že 90 let delovanja. Orkester, ki se ponaša s številnimi zlatimi plaketami iz različnih tekmovanj, sestavlja več kot šestdeset članov vseh generacij. Njihova odličnost ni ostala neopažena niti v tujini, saj so del slovenske kulture že predstavljali v več državah Evrope.

Njihov raznovrstni glasbeni repertoar zajema predvsem orkestralne skladbe ter priredbe slovenskih in tujih popevk, koračnice pa tudi filmsko glasbo in melodije velikih klasičnih skladateljev. Na svojih koncertih so gostili priznane slovenske glasbenike, med njimi morda najbolj znana Prekmurca Vlada Kreslina in Regino, pa Jana Plestenjaka, Oto Pestnerja, Alfi Nipiča, Manco Špik, Ansambel Modrijani in še bi lahko naštevali.

Letošnje Zgodbe Prekmurja bo z godbeniki kot glavni gost večera pisal kantavtor in violinist Samo Budna, nekdanji član skupine Posodi mi jürja. Zapel bo svoje avtorske skladbe, ki so dobro znane poslušalcem po vsej Sloveniji. S Prekmursko godbo Bakovci bo na oder stopila tudi Tjaša Šimonka, pevka prekmurske glasbe, vodja ženske vokalne skupine BeleTinke ter vokalistka pri zasedbi Ethnotrip. Svoj del zgodb bo zapisala tudi Dorina Gujt, ki je v zasedbi Prekmurske godbe Bakovci že večkrat prepevala svojo skladbo Moja Sobota, ki je postala že skoraj ponarodela. Tomi Baaron se je pred kratkim preizkusil v vlogi pisca prekmurskih besedil in tokrat bo eno izmed svojih skladb zapel skupaj z godbo. Posebne zvoke Prekmurja bodo pričarali zvoki cimbal v izvedbi priznanega cimbalista Andreja Sobočana – Andija, ki sodeluje tudi z drugimi zasedbami, kot sta Marko banda in Beltinška banda. Za še dodatno popestritev bodo poskrbeli solisti Prekmurske godbe Bakovci. Manjkal pa ne bo niti župan mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, ki se bo na odru pridružil kot vokalist in dodal zgodbam svoj pečat.

Gostje koncerta: Samo Budna, Tjaša Šimonka, Tomi Baaron, Dorina Gujt, Marko banda, župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Solisti: Hana Štefanec, altovski saksofon; Primož Zavec, ksilofon; Murska Percussion Ensemble, tolkalna skupina; Andrej Sobočan – Andi, cimbale.

Время

(среда) 19:30 - 21:00

Местоположение

Cankarjev dom, Linhartova dvorana

Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий