Июнь, 2017

08Июнь20:0023:00Vita Mavrič: Sprehod20:00 - 23:00

Подробности события

VITA MAVRIČ z gosti

SPREHOD

Veliki koncert šansonov
Orkester pod vodstvom Jake Puciharja

Dve leti po velikem finalu festivala šansonov La vie en rose bo Sprehod izvrstna priložnost, da spoznate vrhunce ustvarjanja v 30-letnem umetniškem snovanju Vite Mavrič ali pa obudite spomin nanje. Dama, ki je s Café teatrom, avtorskimi glasbenimi predstavami in šansonom močno zaznamovala naše kulturno dogajanje, bo z zanimivimi gosti pripravila pester in čustveno obarvan večer, ki vas bo morda ganil do solz.

»Oder. Luč. Beseda. Glasba. Štirje elementi sveta, ki mu Vita Mavrič pripada z vsem srcem, z njegovim bitjem in svojim žitjem vse od leta 1987, ko je prvič nastopila v glavni vlogi muzikala v Mestnem gledališču ljubljanskem. Sprehod, na katerega velja vzeti klobuk in špancirštok, se morda odeti v frak, vsekakor pa nanj kreniti z lagodnim korakom, pokončno vzravnano in vsekakor v dobri družbi, nas bo vodil skozi Vitinih trideset let predanosti boginji gledališča in glasbe. V vsem tem času je odkrivala in popularizirala legende, postala njihova soborka (njenih nastopov je za neskončno turnejo), jih znova potegnila v vrtinec ustvarjanja, predstavljala njihov čas s humornimi, takratno popularno glasbo oživljajočimi produkcijami, jih šla iskat po svetu (od Brechta, Piafove in Brela do Klezmerja), jim zgradila varen dom v Café teatru ter jih nešteto privlekla pod njegove žaromete in na oder festivala šansona La Vie en Rose.

Sprehod skozi trideset let zgodb, ki jih poje Vita. Na svoj način. Njene zgodbe so srčne. Pripovedujejo o lepih časih, lepih ljudeh in ljubeznih brez rezerv. A najeda jih neizprosna minljivost. Njena interpretacija ni lahka ali blagozvočna. Glas je raskav. Ob smehu je jok. Njen svet ima vse. Le časa ne. Vita je preprosto brezčasna.« (Jure Longyka, radijec in glasbeni kritik)

Время

(четверг) 20:00 - 23:00

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий