Март, 2017

18Мар20:0023:45VELIKI KONCERT NAJBOLJŠIH DALMATINSKIH KLAP IN TAMBURAŠEV20:00 - 23:45 Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, Dunajska cesta 18, 1000 Ljubljana

Подробности события

Prvič v sloveniji
VELIKI KONCERT NAJBOLJŠIH DALMATINSKIH KLAP IN TAMBURAŠEV

Ljubitelji klapskih in tamburaških pesmi bodo v začetku pomladi priča Gala večeru Najboljših dalmatinskih klap, ki sledi sklopu razprodanih tradicionalnih koncertov »Klape v Tivoliju 2009«, »Klape v Tivoliju 2010«, »Klape v Stožicah 2011«, »Klape v Stožicah 2012«, »Mednarodnem klapskem festivalu 2013, »Klape v Tivoliju 2014«. V soboto, 18. marca 2017, se na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani obeta srečanje treh dobro poznanih dalmatinskih klap, dveh tamburaških skupin, obenem se jim bosta na odru pridružila tudi legendarna pevca: Krunoslav Kićo Slabinac ter Zdravko Škender.
Na Gala večeru tradicionalne Hrvaške glasbe bodo nastopili:

  • Klapa MASLINA
  • Klapa ŠUFIT
  • Klapa KUMPANJI
  • Najboljši Hrvaški Tamburaši GAZDE
  • Darus & tamburaši LOGOS

Gosta: Krunoslav Kićo Slabinac ter Zdravko Škender

Krunoslav Kićo Slabinac
Le kdo ne pozna legendarnega Kićo Slabinca in njegove pesmi »Zbog jedne divne crne žene«. Šarmantni pevec, kitarist in skladatelj ima za sabo že več kot 40-letno kariero. Bil je sestavni del skupine Dinamiti, v solo karieri je prepeval tudi skladbe Toma Jonesa in Elvisa Presleyja ter sodeloval z različnimi avtorji kot Đorđe Novkovič, Arsen Dedić in drugi. V svoji dolgi karieri je izdal že 15 albumov.

Zdravko Škender
V mladih letih odličen športnik, ki se z glasbo začne ukvarjati zelo zgodaj. Prometna nesreča ga priklene na voziček vendar z veliko volje in vztrajnosti nadaljuje s glasbeno kariero. Prvič nastopi na Splitskem festivalu leta 1988 s pesmijo Ne mogu, da te zaboravim s katero osvoji drugo nagrado publike. Skupaj izda 11 albumov in v letu 2016 postane pevec, ki najdalj časa zaseda prvo mesto na lestvici radia Aktual s pesmijo: Na koljena padam….

Klapsko petje in tamburaši so sicer tradicionalna hrvaška glasba, ki je uvrščena na UNESCOv seznam nematerialne svetovne dediščine v Evropi. To čedalje bolj priljubljeno glasbeno zvrst boste lahko v živo poslušali v soboto, 18. marca 2017 ob 20. uri, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Время

(суббота) 20:00 - 23:45

Местоположение

Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Dunajska cesta 18, 1000 Ljubljana