Март, 2017

19Мар17:0018:30Sneguljčica17:00 - 18:30

Подробности события

Na gledališki oder za otroke, v abonma Kekec, tokrat prihaja ena najbolj popularnih pravljic, pravljica o pogumni deklici in hudobni mačehi, o nasprotju med dobrim in zlim, o zmagi dobrega in o odraščanju – zgodba o Sneguljčici!

Sneguljčico sta brata Grimm objavila leta 1812 v svoji prvi izdaji zbirke pravljic. Znanih je kar osem njunih verzij pravljic o Sneguljčici, končno verzijo sta napisala leta 1854 in velja za njuno najboljšo pravljico. V broadwayski predstavi Sneguljčica in sedem palčkov leta 1912 so palčki dobili imena, gotovo najbolj slavna verzija Sneguljčice pa je risanka Sneguljčica in sedem palčkov Walta Disneyja iz leta 1937.

Sneguljčica je pravljica o nasprotju med dobrim in zlim in o zmagi dobrega. Govori o Sneguljčici, ki odrašča ob ošabni in zlobni mačehi, ki želi biti najlepša na svetu. Mačeha vsak dan vpraša svoje zrcalce, katera je najlepša v njeni deželi in ko nekoč odgovori, da je najlepša v deželi Sneguljčica, mačeha iz hude jeze naroči lovcu, naj odpelje Sneguljčico v gozd in jo ubije. Lovcu se Sneguljčica zasmili, zato zbeži in globoko v gozdu najde prijatelje, sedem palčkov, ki ji ponudijo dom. Ko zrcalce kljub dokazu, ki ji ga je prinesel lovec, mačehi še vedno odgovarja, da je najlepša v deželi Sneguljčica, se hudobna mačeha sama odpravi v gozd, da bi obračunala s pastorko. A na koncu sta ošabnost in hudobija mačehe kaznovani in dobro zmaga nad zlim, Sneguljčica pa srečno zaživi s kraljevičem.

Predstava traja 1 uro in 10 minut in nima odmora. Po predstavi sledijo še poustvarjalne delavnice na temo predstave.
– – – – – – –
Več o predstavi: http://bit.ly/2mGqQNp
– – – – – – –
Vstopnina: 6,50 eur

Время

(воскресенье) 17:00 - 18:30

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий