Декабрь, 2019

12Дек20:0023:00Simona Semenič: to jabolko, zlato20:00 - 23:00 Cankarjev dom, Prešernova cesta 10

Подробности события

Erotična drama

Režiser: Primož Ekart
Dramaturginja: Simona Hamer
Lektorica: Maja Cerar
Kostumografka: Jelena Proković
Avtorja glasbe: Silence
Vokal: Nina Šardi Juneshelen
Koreografka: Rosana Hribar
Oblikovalec svetlobe: Andrej Hajdinjak
Asistentka dramaturginje (študijsko): Helena Šukljan
Asistentka kostumografke: Katarina Šavs
Producent: Zavod Imaginarni
Koproducent: Cankarjev Dom
V sodelovanju SNG Drama Ljubljana in Mestno gledališče ljubljansko

Igrajo
Barbara Cerar, Mirjam Korbar, Nika Rozman, Mia Skrbinac in Primož Vrhovec

Simona Semenič s svojo prepoznavno pisavo vsekakor predstavlja vrh slovenske sodobne dramatike. Večkratna Grumova nagrajenka in nagrajenka Prešernovega sklada v tekstu to jabolko, zlato osvetljuje žensko seksualnost, ki se je loteva iskreno, igrivo, ja – tudi žgečljivo, predvsem pa osvobajajoče prizemljeno.

Njeni (ženski) liki slalomirajo med željo in obvezo, zaupnostjo in odtujenostjo, intimnim hrepenjenjem in družbenimi pričakovanji, med prav in narobe … vse do vrhuncev, kjer »se cajt ustavi in potem cajt stoji«.

Gledališko potenten špalir prizorov in zgodb, ki se v edistvenem prepletu duhovitih dialogov, mojstrskih monologov in poetičnih didaskalij slika pred gledalcem, bo krstno uprizorjen v režiji Primoža Ekarta. To bo njegova tretja režija dram Semeničeve; medtem, ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti je bila krstno uprizorjena v SNG Drama Ljubljana leta 2015, za zgodbo o nekem slastnem truplu ali gostija ali kako so se roman abramovič, lik janša, štirindvajsetletna julia kristeva, simona semenič in inicialki z.i. znašli v oblačku tobačnega dima pa je leta 2012 bil nagrajen s Šeligovo nagrado in Nagrado občinstva na 42. Tednu slovenske drame, ter nagrado Društva gledaliških kritikov in teatrologov za najboljšo predstavo sezone 2011/2012.

Время

12 Декабрь 2019, 20:12 - 12 Декабрь 2019, 23:12

Местоположение

Cankarjev dom

Prešernova cesta 10