Апрель, 2017

18апр(апр 18)18:0025(апр 25)19:30Razstava Prostrana Rusija18:00 - 19:30 (25)

Подробности события

DRAGI PRIJATELJI!
Vabimo vas na otvoritev likovne razstave
»Prostrana Rusija« 18. aprila ob 18. uri
v veliko dvorano Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani,
Ciril-Metodov trg 1.
Na razstavi bodo predstavljene slike zaslužnih umetnikov Ruske federacije Aleksandra Beglova in Petra Stronskega.
Razstava «Prostrana Rusija« je združila dva umetnika, ki sta v svojem delu prikazujeta linijo klasičnega ruskega realizma. V njihovih slikah lahko zasledimo kokor tradicijo velikih ruskih umetnikov tako tudi in vpliv francoskega impresionizma – močno ljubezen do barve, ostre in čvrste risbe. Oba mojstra sta pridobila temeljno umetniško izobrazbo na Moskovskem državnem akademskem umetniškem inštitutu V. I. Surikova. Profesorji so nijma spodbudili ljubezen do ruski klasiki, ki jo že več let izražajo v svojem delu.

Pjotr Timofejevič Stronski – Predsednik Mednarodne akademije kulture in umetnosti, je akademik Ruske akademije umetnosti, Zaslužni umetnik Ruske federacije, professor na pedagoški univerzi v mestu Weinan na Kitajskem.
Rodil se je leta 1959 v mestu Usurijsk v regiji Primorje na daljnem jugovzhodu Rusije. Končal študij na šoli za umetnost v Vladivostoku (1979), Akademijo umetnosti Daljnega vzhoda (1985), študij na fakulteti monumentalnega slikarstva na Moskovskem državnem akademskem umetniškem inštitutu V. I. Surikova (1993).
Številne samostojne razstave v Rusiji, USA, Švici, Franciji, Nemčiji, Avstriji, na Slovaškem, na Malti, Kitajskem.
Dela umetnika Pjotra Timofejeviča Stronskega se nahajajo v prostorih Ministrstva za kulturo Rusije, v muzeju Ruske akademije umetnosti, muzeju Reriha v New Yorku, državnem muzeju umetnosti v Trenčinu (Slovaška), v Državnem muzeju umetnosti bratov Vasnecovih v mestu Kirov, v penzenski regionalni galeriji slikarstva, v muzeju umetnosti v Sočiju, Južno-Sahalinskem muzeju umeznosti, kirgizijskem nacionalnem muzeju izobraževalne umetnosti Ajtijeva, v muzeju Reriha v Sankt Peterburgu, muzeju Sigmunda Freuda na Dunaju, v zgodovinskem muzeju v Moskvi, rostovskem državnem muzeju umetnosti, v Primorski državni galeriji slikarstva, v vatikanski kolekciji, v muzeju »Moskovski kremelj«, idr.
Pjotr Stronski je v prejemnik mednarodne nagrade N.K. Reriha. Nagrajen z odlikovanjem sv. Andreja Rubljeva 2. stopnje Ruske pravoslavne cerkve, odlikovanjem «Za prispevek pri pripravah k praznovanju 65. obletnici Veliki Zmagi v drugi svetovni vojni», z zlato medaljo «Za duhovnost. Tradicije. Mojstrstvo» Zveze umetnikov Rusije.

Aleksandr Ivanovič Beglov – predsednik Zveze umetnikov Podmoskovja, Akademik Mednarodne akademije za kulturo in umetnost, Zaslužni umetnik Ruske federacije, Zaslužni delavec za kulturo Moskovske regije, direktor Šelkovski galeriji umetnosti, professor na pedagoški univerzi v mestu Weinan na Kitajskem.
Rodil se je leta 1960 v Moskvi. Diplomiral na Moskovski akademski šoli Spomina na leto 1905, študij slikarstva na Moskovskem državnem akademskem umetniškem inštitutu V. I. Surikova.
Dobitnik odlikovanja “Služenje umetnosti” Mednarodni akademiji za kulturo in umetnost ter dobitnik štipendije Ministrstva za kulturo Ruske federacije.
Priznanja in nagrade: diploma Zveze umetnikov Rusije, zlata medalja “Za prispevek k nacionalni kulturi” od Umetniški Zveze slikarjev Rusiji, častna diploma od Ministrstva za kulturo, zahvala od ministra za notranje zadeve Ruske federacije, Častni znak carine Ruske federacije, znak sv. Sergij Radoneški, diploma in medalja Moskovske regionalne dume “Vodi zakonodaja”, medalja mednarodnega salona umetnosti “Enotna pot”, zmagovalec umetniške vseruske razstave “Številni obrazi Rusije”.
Njegova dela so v zasebnih in državnih zbirkah v Rusiji, Nemčiji, Italiji, na Slovaškem, na Kitajskem, Finskem.

Upamo, da je obiskovalcem razstave ogled del priznanih mojstrov Rusije pusti močan vtis. Namreč na razstavi «Prostrana Rusija« se srečamo s pravo umetnostоjo, ki jo najdemo v slikah.

Razstava bo na ogled do 25. aprila.
Urnik razstave:
od ponedeljka do čtrtka od 12. do 19. 30. ure.
v petek od 12. do 18. ure.

Vstop prost!
PRISRČNO VABLJENI!

Время

18 (вторник) 18:00 - 25 (вторник) 19:30

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий