Февраль, 2017

25 февр14:0021:00Pustovanje 2017 - Šempeter pri Novi Gorici14:00 - 21:00 Trg Ivana Roba. Đempeter pri Novi Gorici, Slovenija

Подробности события

– sobota, 25. februar 2017 – na placu v Šempetru pri Gorici

Pust se nezadržno bliža in tako kot drugod, se tudi v Občini Šempeter-Vrtojba že pripravljamo na preganjanje zime. Pustovanje bo v soboto, 25. februarja 2017 skupaj s Sovodenjskim pustom tvorilo posebno čezmejno večdnevno prireditev s številnimi dogodki in tradicionalnimi sprevodi. Med tistimi, ki se pusta najbolj veselijo so brez dvoma otroci. Prav zato smo v Šempetru dali poseben poudarek prav njim in pripravili osrednje otroško pustno rajanje na Goriškem. Na Trgu Ivana Roba, ki bo za to priložnost zaprt za promet, se bo ob 14.00 uri začela velika pustna povorka za najmlajše ter rajanje s skupino ČUKI. Kot nagrado za sodelovanje v tem sprevodu bo, tako kot doslej, vsaka otroška maska dobila krof in skodelico čaja.

Ob 15. uri pa bodo svojo izvirnost, domišljijo in ustvarjalnost pokazali odrasli tako iz domače občine in njene okolice kot od drugod iz Slovenije in zamejstva. Sprevod tematskih skupinskih mask in vozov bodo spremljali in vodili animatorji. Budno oko komisije pa bo ocenjevalo izvirnost zamisli, ustvarjalnost, koreografijo, kakovost izdelave oblek in pustnega voza.

Najbolj izvirne skupinske maske ter vozovi v sprevodu bodo bogato nagrajeni.

Po pustnem sprevodu bo na trgu ob 17. uri sledilo pustno rajanje s skupino ČUKI.

Pustovanje 2017 se tako kot prejšnja leta povezuje s Sovodenjskim pustom oz. društvom Karnival (20. tradicionalna povorka v Sovodnjah, bo v nedeljo, 26.2.2017, ob 14. uri – v primeru slabega vremena se povorka prenese na nedeljo, 5.3.2017, ob 14. uri), ki bo poskrbelo za to, da bodo v šempetrskem pustnem sprevodu tudi maškare z druge strani meje in obratno. S skupnimi močmi, smo tako oblikovali brez dvoma privlačen in zanimiv pustni program s tradicionalnimi povorkami, pustnim rajanjem in plesi.

Prebudite torej nekaj svoje domišljije, preizkusite spretnost rok in se nam pridružite na tradicionalnih pustnih prireditvah v Šempetru pri Gorici in Sovodnjah. Nasmejite se malim in velikim šemam ter skupinskim maskam, ki vsako leto znova pripovedujejo različne zgodbe iz aktualnih tem!

Время

(суббота) 14:00 - 21:00

Местоположение

Trg Ivana Roba. Đempeter pri Novi Gorici, Slovenija