Январь, 2017

20янв18:0019:30Pravljica za odrasle: Zlata pticaDrobtinice resnice iz pravljične potice18:00 - 19:30 Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana, Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Подробности события

Pravljice niso le pripovedi iz časa, ki ga ni več, saj njihova sporočilna vrednost presega časovne okvire. Pravljice so večne … Današnje mlade generacije prebirajo iste pravljice z enako vnemo, kot smo jih mi. Ste se kdaj vprašali, kaj je v pravljicah tako čarobnega, da ne ostanejo zamrznjene v času?

Odgovor na to vprašanje bomo odkrivali devet pravljičnih petkov v letu 2017 – enkrat mesečno – skupaj z Luko Hrovatom in Mirjam Slanovec, srčnima človekoma, ki znata oživiti čarobnost pravljic s pripovedovanjem in hkrati odstreti tančico skrivnostnih sporočil, ki jih nosijo v sebi. Je v njih le modrost ali še kaj več, pa boste lahko ugotovili sami.

Zlata ptica (slovenska ljudska)

Pripoveduje o kralju, njegovem vrtu in o jablani, ki je rodila zlata jabolka. In ker jabolka vsako noč izginejo, je potrebno najti krivca. Pot pa ni lahka in zahteva upoštevanje pravil, ki jih tako radi kršimo. Pravljica govori o dojemanju dobrega in zla.

 

Cena vstopnice: 3,00 € (odrasli), 2,00 € (dijaki, študenti, upokojenci)

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk predavanja priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Время

(пятница) 18:00 - 19:30

Местоположение

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana