Март, 2017

17Мар18:0020:00Pravljica za odrasle: Žabji kraljDrobtinice resnice iz pravljične potice18:00 - 20:00 Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana, Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Подробности события

Pravljice niso le pripovedi iz časa, ki ga ni več, saj njihova sporočilna vrednost presega časovne okvire. Pravljice so večne … Današnje mlade generacije prebirajo iste pravljice z enako vnemo, kot smo jih mi. Ste se kdaj vprašali, kaj je v pravljicah tako čarobnega, da ne ostanejo zamrznjene v času?

Odgovor na to vprašanje bomo odkrivali devet pravljičnih petkov v letu 2017 – enkrat mesečno – skupaj z Luko Hrovatom in Mirjam Slanovec, srčnima človekoma, ki znata oživiti čarobnost pravljic s pripovedovanjem in hkrati odstreti tančico skrivnostnih sporočil, ki jih nosijo v sebi. Je v njih le modrost ali še kaj več, pa boste lahko ugotovili sami.

Žabji kralj (brata Grimm)

Pravljica pripoveduje o princeski, ki ji zlato kroglo, izgubljeno v mlaki, prinese žabec, v zameno pa od nje zahteva ljubezen. Če se ljubezen povezuje z zahtevo – je to sploh v skladu z zdravorazumskim dojemanjem ljubezni kot spontanega dejanja? Kaj ljubi ženska?

 

Cena vstopnice: 3,00 € (odrasli), 2,00 € (dijaki, študenti, upokojenci)

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk predavanja priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Время

(пятница) 18:00 - 20:00

Местоположение

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana