Февраль, 2017

01 февр17:0018:30Po sledeh kulturne raznolikosti Festival Bobri, 9. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgojeVstop prost. Program je namenjen otrokom od 4. do 8. leta 17:00 - 18:30 Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana, Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Подробности события

Neverjetno, koliko različnih predmetov je na ogled na razstavi Slovenska zgodovina in prav vsak od njih pripoveduje zanimivo zgodbo o ljudstvih, ki so že v preteklosti živela na območju današnje Slovenije ter o njihovi kulturi. Na ogledu bomo skupaj opazovali predmete v vitrinah ter pri tem sledili namigom, preko katerih bomo odkrivali, kako so različne kulture že v preteklosti vplivale druga na drugo in s katerimi kulturnimi dosežki, izumi ter drugimi vplivi so zaznamovale tudi današnjo slovensko kulturo. Če bomo uspešni, bomo na koncu odkrili zelo prepoznaven simbol slovenske kulture. Po ogledu bo sledil pogovor s pripadnikom ene izmed manjšin v Sloveniji, ki bo predstavil značilnosti svoje kulture, ki je povsem drugačna od slovenske. Med seboj bomo tako primerjali več različnih kultur in ugotovili, kako se lahko medsebojno dopolnjujejo ter tako ustvarjajo zanimivejši in bogatejši svet, v katerem živimo.

Zbirno mesto: Info center na grajskem dvorišču

Vstop prost.

Program je namenjen otrokom od 4. do 8. leta starosti in traja 90 minut.

Število mest je omejeno. Najave sprejemamo od torka, 10. 1. 2017, dalje do zapolnitve prostih mest, na tel. št. 01 306 42 04 ali na elektronski naslov petra.kucic@ljubljanskigrad.si.

Za obisk vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Tukaj lahko dostopate do spletne strani festivala Bobri in programske knjižice festivala v elektronski obliki.

Время

(среда) 17:00 - 18:30

Местоположение

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana