Декабрь, 2019

06Дек21:0022:30Peklenski Demolition Group pridejo na Miklavža21:00 - 22:30 Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Karunova ulica 14

Подробности события

Peklenski Demolition Group pridejo na Miklavža
petek, 6. december ob 21:00

Demolition Group – samosvoje legende slovenskega podzemlja

Legende slovenskega podzemlja Demolition Group po uspešnem koncertu v Kinu Šiška nadajujejo koncertne predstavitve novega albuma: »Pojdiva tja«!

Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene so z velikim koncertom v Kinu Šiška pričeli s promocijskimi koncerti ob izidu novega albuma »Pojdiva tja«.

Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in novi album »Pojdiva tja« predstavlja v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

Время

6 Декабрь 2019, 21:12 - 6 Декабрь 2019, 22:12

Местоположение

Center Slovanskih Kultur France Prešeren

Karunova ulica 14