Февраль, 2017

08 февр10:0018:00Narodni muzej Slovenije: Prešernov dan - dan odprtih vrat10:00 - 18:00 Narodni muzej Slovenije, Prešernova 20, 1000 Ljubljana

Подробности события

Sreda, 8. februarja 2017, od 10. do 18. ure v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in Metelkova

Vabljeni, da se nam pridružite na dnevu odprtih vrat!
Obisk muzeja in vse prireditve so brezplačni.
PROGRAM:
NARODNI MUZEJ SLOVENIJE – PREŠERNOVA

10.00–18.00: Živa odkriva, nagradna pustolovščina za družine
Poiščite najznamenitejše muzejske predmete in sodelujte v žrebanju za prikupno knjižno nagrado. Psst: Živa je samo za starše pustila nekaj namigov!

10.00–18.00: Živini kotički, samostojno raziskovanje za otroke
Oblecite se v langobardsko nošo, postavite višinsko naselbino in preteklost raziskujte še na druge zabavne načine. Pridružite se kadar koli!

11.00: Družinsko vodstvo po razstavi Rimske zgodbe s stičišča svetov
S pomočjo replik in slikovnega gradiva se bomo podali na krajše, zanimivo in poučno vodstvo po razstavi. Vodstvo je zasnovano za družine z otroki od 5. leta dalje.

15.00–18.00: Žvenket zlata, žvenket srebra, otroška delavnica
Vas zanima, kako je bil videti denar v preteklosti? Pridruži se nam na delavnici, kjer si lahko od blizu ogledaš izbrane novce, pa tudi bankovce, s katerimi so ljudje nekoč plačevali. Po navdihu arheoloških predmetov, si bomo novce izdelali tudi sami ter jih pospravili v lične hranilnike. Delavnica je primerna za otroke od 5. leta starosti. Pridružite se kadarkoli.

17.00: Vodeni ogled razstave Zlati prah. 25. obletnica monetarne samostojnosti Slovenije
Vodi dr. Andrej Šemrov

V Narodnem muzeju Slovenije  Prešernova si oglejte še razstave Prazgodovinski zakladi Narodnega muzeja Slovenije, Rimske zgodbe s stičišča svetov, Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov, Rimski lapidarij Narodnega muzeja Slovenije in Egipčanska zbirka Narodnega muzeja Slovenije.

 

NARODNI MUZEJ SLOVENIJE – METELKOVA

10.00: Vodeni ogled razstave Druga eksplozija – 90. leta
Vodi Tadej Pogačar.

10.00–18.00: Živa odkriva, nagradna pustolovščina za družine
Poiščite najznamenitejše muzejske predmete in sodelujte v žrebanju za prikupno knjižno nagrado. Psst: Živa je samo za starše pustila nekaj namigov!

10.00–13.00 Ustvari zvok, otroška delavnica
Pridružite se nam na odkrivanju znanih, pa tudi manj znanih glasbil. Po ogledu razstavljenih podarjenih inštrumentov bomo zavihali rokave in enostavna glasbila izdelali kar sami! Morda nam uspe spesniti tudi rimo ali dve in jih uglasbiti! Delavnica je primerna za otroke od 5. leta starosti. Pridružite se kadarkoli.

15.00: Vodeni ogled razstave Druga eksplozija – 90. leta
Vodi Nina Skumavc.

16.00: Družinsko vodstvo po stalnih zbirkah Narodnega muzeja Slovenije
Krajši in razgiban vodeni ogled stalne razstave za družine z otroki od 5. leta dalje.

V Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova si oglejte še stalno razstavo Zgodovinske in umetnostne zbirke ter občasni razstavi Druga eksplozija – 90. leta in Podari glasbilo muzeju in ga zapiši v zgodovino.

Время

(среда) 10:00 - 18:00

Местоположение

Narodni muzej Slovenije

Prešernova 20, 1000 Ljubljana