Декабрь, 2019

05Дек17:0018:00Miklavžev večer17:00 - 18:00 Športna Dvorana Domžale, Mestni Trg 1

Подробности события

Tudi letos prihaja na obisk Miklavž v športno dvorano Domžale. Še posebej se lahko veselijo predšolski otroci, saj je obisk namenjen prav njim. Sv. Miklavž bo letos pripeljal s seboj veliko skupino angelov in nekaj manj navihanih hudičkov in samega sv. Petra.
Izvajali bodo zanimive angelske in hudičkove plese, ki so vključeni v 20. minutno predstavo, ki je namenjena najmlajšim iz celotne občine Domžale.

Sama zgodba otroke opominja naj ne pričakujejo preveč dragih daril, ki naj bi jih prinesel sv. Miklavž. V predstavi gre otroška domišljija še malo dlje in sicer, da bi bili angeli in hudički oblečeni bolj sodobno. Kar se ne zgodi. Sv. Miklavž tradicionalno upošteva le iskrenost in dobroto, kar tudi z veseljem nagrajuje, manj pa upošteva demokracijo, zato se seveda odloči, da bo tudi letos Miklavževanje po starem. Tako kot do slej, bo še vedno Miklavž pekel piškote za pridne otroke ob sončnem zahodu in tudi v bodoče bo prihajal oblečen v zlato rdeč plašč, visoko škofovsko kapo in palico, s katero pomiri svoje poredne spremljevalce.
Če pa kdo ne verjame, pa naj si pride ogledat ta Miklavžev običaj.

Время

5 Декабрь 2019, 17:12 - 5 Декабрь 2019, 18:12

Местоположение

Športna Dvorana Domžale

Mestni Trg 1