Февраль, 2017

12 февр11:0013:00Marcus očara LudvikaSkozi pravljični grad11:00 - 13:00 Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana, Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Подробности события

Škrat Hermi, ki je pravi poznavalec zgodovine Ljubljanskega gradu, bo po enoletnem potepanju znova obiskal mlade grajske obiskovalce. Škrat in njegovi prijatelji – profesorji Hermina, Ludvik, Sigizmund, Marion in Utar – bodo slikovito opisali spremembe, ki so doletele Grajski grič skozi zgodovino. V pripovedih zagotovo ne bodo pozabili omeniti svojih vlog v najpomembnejših zgodovinskih trenutkih.

Delavnica, ki vam jo Hermi tokrat pripravlja, je svojevrstna. V dvanajstih nadaljevanjih boste izdelali maketo gradu, ki bo hkrati družabna igra, s katero se boste s prijatelji lahko tako zabavali kot spoznavali grajske zanimivosti. V pomoč vam bodo prstne lutke, ki bodo v igri prevzele vlogo figuric, in kartice, s pomočjo katerih boste preverjali svoja znanja o vsem, kar so vam škratje zanimivega pripovedovali čez leto.

Marcus očara Ludvika

Škrat Ludvik, Hermijev najboljši prijatelj, je sanjal in sanjaril o tem, da bi postal vojščak. Nadlegoval je profesorja Utarja in ga prosjačil za dodatne ure borilnih veščin, tako da se ga je ta čez čas začel celo izogibati. Nekega dne pa se je Ludviku nasmehnila sreča, spoznal je nekoga, ki ga je z veseljem navduševal s svojimi zgodbami.

 

Cena vstopnice: 3,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Время

(воскресенье) 11:00 - 13:00

Местоположение

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana