Ноябрь, 2016

12Нояб10:0017:00Ljubljanska vinska pot - Martinovanje v Ljubljani10:00 - 17:00 Ulice mestnega jedra Ljubljane, Mestni center, 1000 Ljubljana

Подробности события

V soboto, 12.11.2016, bo tudi letos mestno jedro Ljubljane zaživelo z vinom in kulinariko. Obiskovalcem bomo ponovno ponudili doživetje martinovanja na ulicah mestnega jedra in jih povabili na sprehod od Mestnega trga do Tromostovja. Številne stojnice na tradicionalni, martinovi Ljubljanski vinski poti bodo zasedli vinarji iz vse Slovenije ter gostinci od blizu in daleč. Kot je že v navadi bo tudi na tej Ljubljanski vinski poti možno okusiti Ljubljano skozi projekt »Okusi Ljubljane«.

Letos bodo na pripreditvi prvič skupaj nastopili hoteli iz centra Ljubljane, ki bodo skupaj s Slovenskim festivalom vin predstavili poseben izbor festivalskih vin in hotelske kulinarike, ki jo bodo obiskovalcem nudili ves november. To bo hkrati tudi napoved novega projekta »November – mesec vina in kulinarike v Ljubljani« in organiziranih »turističnih vinskih tur«, ki jih bo v prihodnje izvajal Turizem Ljubljana v sodelovanju z izbranimi vinskimi destinacijami v mestu.

Obiskovalce, poleg pestrega kulturno-umetniškega programa, čaka tudi posebno presenečenje – Druga violina bo iz Ljubljanice dvignila vinski zaklad, ki ga od Poletnih vinskih razvajanj hrani v Ljubljanici. In kot se za martinovanje spodobi, bodo pestro vinsko ponudbo bo dopolnila tudi mlada vina. Projekt Pubec bo namreč obiskovalcem ponudil številna mlada vina Štajerskih vinarjev.

Za degustacijo in nakup vina na kozarec potrebujete uraden kozarec prireditve – tega lahko kupite/si ga izposodite na INFO stojnicah, kjer lahko kupite tudi vrednostne kupone za nakupe pri ponudnikih.

Время

(суббота) 10:00 - 17:00

Местоположение

Ulice mestnega jedra Ljubljane

Mestni center, 1000 Ljubljana

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий