Апрель, 2017

25апр19:3021:00Lado Leskovar in prijatelji: 60 let na odruNekoga moraš imeti rad19:30 - 21:00 Cankarjev dom, Gallusova dvorana, Ljubljana, Prešernova 10, 1000 Ljubljana

Подробности события

Legendarni Lado Leskovar ob izjemni 60-letnici svojega glasbenega delovanja napoveduje veliki gala koncert v Cankarjevem domu.

Na velikem gala koncertu bomo lahko ob spremljavi opojnega baritona Lada Leskovarja spremljali pregled vrhuncev izjemnega opusa 60-letne kariere legende slovenske popevke, od prekrasnih slovenskih zimzelenih melodij do imenitnih interpretacij svetovno znanih šansonov. Koncerta se bo udeležila tudi priznana angleška igralka Vanessa Redgrave, s katero sta zaigrala v slovitem angleškem filmu Isadora, nagrajenem z zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu. Ladu se bodo ob izjemnem jubileju na odru pridružili tudi številni znani slovenski in mednarodni gostje: Radojka Šverko, Josipa Lisac, Nuša Derenda, Rade Šerbedžija, Bajaga i Instruktori, Aki Rahimovski (Parni valjak), Magnifico, Jan Plestenjak, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović, Boris Cavazza in Sašo Hribar. Program bo vodil Janez Hočevar – Rifle.

Lado Leskovar je že od sredine šestdesetih let ena od osrednjih slovenskih pevskih osebnosti. Preizkušal se je v vseh zabavnoglasbenih zvrsteh ter se uveljavil v slovenskem, jugoslovanskem in širšem evropskem glasbenem prostoru. Na svoji izjemni glasbeni poti je zelo uspešno nastopil na številnih festivalih, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji. Leta 1963 je s pesmijo Malokdaj se srečava osvojil prvo nagrado na festivalu Slovenska popevka Bled, leta 1964 z Potraži me u predgradju prvo nagrado na vsejugoslovanskem festivalu Opatija ter leta 1967 nastopil tudi na Evroviziji in dosegel odlično uvrstitev s pesmijo Vse rože sveta. Lado Leskovar se je z doživetimi in čustvenimi interpretacijami nedvomno uveljavil kot imenitni interpret tako slovenskih kot svetovno znanih šansonov, s svojimi uspehi pa mu je uspelo uveljaviti šanson tudi v slovenskem okolju in ustvariti izjemno pevsko kariero, ki traja že šest desetletij!

Veliki gala koncert ob 60-letnici legendarnega slovenskega šansonjerja Lada Leskovarja z znamenitimi gosti in ob spremljavi Revijskega orkestra RTV Slovenija v Cankarjevem domu bo res nekaj nepozabnega!

Patrik Greblo glasbeni vodja

Время

(вторник) 19:30 - 21:00

Местоположение

Cankarjev dom, Gallusova dvorana, Ljubljana

Prešernova 10, 1000 Ljubljana