Сентябрь, 2016

23Сент20:0023:00FeaturedKeltska skrivnost s skupino NoreiaGrajski glasbeni večer20:00 - 23:00 Grad Bogenšperk, Bogenšperk 5, 1275 Šmartno pri Litiji

Подробности события

NOREIA: Keltska skrivnost

NOREIA je štiričlanska zasedba izkušenih mladih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način!

Repertoar zasedbe predstavljajo tako živahne instrumentalne skladbe kot tudi umirjene in malce zasanjane balade. Nikakor pa seveda ne gre brez standardnih, pivsko-veseljaških pesmi.

Kombinacija irske živahnosti in keltske zasanjanosti vas zagotovo ne bo pustila hladnih!

Zasedbo Noreia sestavljajo:
– Anej Ivanuša: irske piščali, galičanske dude, lesena flavta, glas
– Ana Novak: violina, glas
– Gašper Šinkovec: akustična kitara, harmonika, glas
– Stanči Škarja: kontrabas, glas

Biografija: V zadnjih treh letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 200 nastopov. Poleg stalnega koncertiranja v pubih, kavarnah in pivnicah, se zasedba vedno pogosteje pojavlja tudi na festivalskih odrih, tako doma, kot v tujini. Za njimi je uspešna turneja po Irski (2012) ter gostovanja na Hrvaškem, v Italiji (2014) ter na Češkem in Nizozemskem (2015). V letu 2014 je skupina posnela svoj prvi album z naslovom »Step it out!«, na katerem lahko slišimo tradicionalno irsko glasbo v avtorskih preoblekah.

Festivalski nastopi v 2015:
Triskell celtic festival (Trieste, ITA), Festival of Irish culture (Prague, CZ), Festival LENT (Maribor), Irish fest (Domžale), Poleti v NUK (Ljubljana), Poletni večeri na trgu (Idrija), Poletni grajski večeri (Ribnica), Festival Kanal (Bohinj), Festival Obzidja (Piran), Festival Zemlja bez granica (Osijek, HR), Sozvočja sveta – Hostel Celica (Ljubljana), Historial (Škofja Loka), Floating castle festival (Snežnik), Slovo poletju (Litija), Noč knjige (Ljubljana)

VSTOP PROST, ZAŽELJEN PROSTOVOLJNI PRISPEVEK!

Grad BogenšperkBogenšperk 5, 1275 Šmartno pri Litiji

Время

(пятница) 20:00 - 23:00

Местоположение

Grad Bogenšperk

Bogenšperk 5, 1275 Šmartno pri Litiji