Февраль, 2017

08 февр07:0021:00Kaj danes ponujajo mariborske kulturne ustanove?07:00 - 21:00 Maribor, 2000 Maribor

Подробности события

Skorajda je ni kulturne ustanove, ki ne bi ob današnjem kulturnem prazniku, 8. februarju, v Mariboru pripravila posebnega in brezplačnega programa. Vstopnin torej ni.
Kaj pripravljajo kulturne ustanove za današnji praznik?

Mestna knjigarna Maribor

Danes bo knjigarna Mladinske knjige v Ulici 10. oktobra odprta od 9.30 do 16. ure. Ob 10. uri bo v kotiček mačka Murija popeljala Simona Kopinšek. Z mačkom Murijem bodo otroci lahko zapeli, zaplesali in se z njim fotografirali. Izdelovali bodo Murijeve kape in medalje. Sicer pa se bo Kopinškova z gosti pogovarjala o knjigi Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in 1/4. Prisotni bodo Alenka Cilenšek, Alfi Nipič, Tadej Toš, Elizabeta Kovačič in Marko Slavič. Za glasbeno-plesne vložke in recitale bodo poskrbeli učenci Osnovne šole Draga Kobala.

Pokrajinski muzej Maribor

V Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor bo danes ob 18. uri odprtje razstave Likovni zapis EPK Maribor 2012 pet let kasneje. Razstava v ospredje postavlja 73 umetnikov, ki so v obdobju EPK Maribor 2012 sodelovali v programu Artas. Odprtje bo vodil Vinko Šimek, pripravljen je tudi kulturni program. Ta dan bodo muzejske razstave odprte od 10. do 18. ure. Ob 11. in 15. uri bosta vodena ogleda stalne razstave.

Umetnostna galerija Maribor

Umetnostna galerija Maribor ob Prešernovem dnevu vabi med 10. in 18. uro na razstavo Slovenija in neuvrščeni pop, kustosinja dr. Petja Grafenauer. Vodena ogleda razstave bosta ob 11. in 16. uri. Brezplačen vstop velja tudi za razstavišče UGM Studio, kjer lahko med 11. in 18. uro obiščete razstavo Uršula Berlot/Polimorfni odtis.

Galerija Media Nox

Galerija Media Nox na Židovskem trgu danes ob 17. uri vabi na vodeno razstavo Grafični listi iz zbirke Rudija Ringbauerja, zbiralca likovnih del in znanega aforista, v okviru projekta Mladi kustos. Izstopajoče značilnosti Ringbauerjeve likovne zbirke so večje število del Lojzeta Logarja, na katerih je poudarek razstave, dobra zastopanost avtorjev prekmurskega porekla pa tudi imena ljubljanske grafične šole. Razstavo bodo vodili študentje umetnostne zgodovine mariborske filozofske fakultete. Po razstavi bo sledil pogovor z Rudijem Ringbauerjem.

Mariborska knjižnica

Mariborska knjižnica za jutri, v četrtek, ob 19. uri v Salonu uporabnih umetnosti pripravlja gostovanje pesnika in esejista mlajše generacije, Jureta Jakoba. Je avtor štirih pesniških zbirk, monografije o literaturi Lojzeta Kovačiča ter zbirke esejev z naslovom Hiše in drugi prosti spisi. Z njim se bo pogovarjala Zora A. Jurič.

Kolosej Maribor

Kolosej Maribor bo danes na kulturni praznik ponudil brezplačen ogled štirih filmov iz Art programa. In sicer Rdeča želva ob 16.40, Dotik vode ob 18.30, Paterson ob 20.20 in Pr‘Hostar ob 16.10. Brezplačne vstopnice lahko že prevzamete na blagajni.

Muzej narodne osvoboditve

Muzej bo ta dan odprt med 9. in 17. uro. Med 10. in 16. uro bodo vsako polno uro vodeni ogledi. Dopoldne in popoldne pa tudi ustvarjalne delavnice. Vstop je brezplačen.

Fotografski muzej

Fotografski muzej bo odprt med 9. in 17. uro, med 15. in 17. uro bodo ustvarjalne delavnice. Ob 10. uri pa še odprtje razstave ob 10. obletnici društva Toti foto. Vstopnine ni

Vetrinjski dvor

Likovna šola Artdidakta med 10. in 17. uri pripravlja vodenje po razstavi MARiBOR. Vodili bodo avtorji slik, ki so v tej likovni šoli ustvarjali na temo Maribora. Ob razstavi je izšla tudi monografija. Avtorji slik bodo obiskovalce tudi pogostili.

Sinagoga Maribor

Vrata Sinagoge Maribor bodo odprta med 10. in 14. uro. Obiskovalce bodo ob aktualni razstavi Judje na Goriškem nagovarjali tudi interaktivni kotički, namenjeni spoznavanju judovske zgodovine in kulture.

Slaščičarna Ilich

Tudi mariborska slaščičarna Ilich v Slovenski ulici pripravlja poseben program. In sicer bo ob 11. uri koncert, ki so ga naslovili Sprehajanje med Julijo in Prešernom. “Sprehajali” se bodo z Barbaro Gabrielle (vokal), Danielom Mariničem (harmonika) in Gašperjem Žerjalom (kontrabas).

 

Vir: vecer.com

Время

(среда) 07:00 - 21:00

Местоположение

Maribor

2000 Maribor