Декабрь, 2019

05Дек18:0021:00Fotografija na kavču 2019 // Victor Burgin18:00 - 21:00 Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9

Подробности события

Fotografija na kavču 2019 tematizira delo in ustvarjanje britanskega umetnika in teoretika Victorja Burgina. Pogovor se bo dotaknil vprašanj, ki jih odpirajo številni Burginovi eseji – od vprašanj razlik med dokumentarno in umetniško fotografijo in njunima družbenima vlogama, po tem kaj je sodobna kritična umetnost; do vprašanj o tem kaj danes pomeni »razumeti fotografijo«, s katerimi pojmi in pristopi jo skušamo dešifrirati (psihoanalitična semiotika, vizualna retorika, nezavedno, skopofilija, aparat, fetišizem, pogled) in kaj je njena vloga v sodobnosti. V Burginovih delih se nenehno preteptajo pojmi umetnosti, družbe, politike, fotografije in nezavednega – vse tisto, kar strnjeno povzame tudi naslovno vprašanje njegovega predavanja: Kaj je kamera in kje je fotografija?

Program:
18. 00 / Predavanje Victorja Burgina: Kaj je kamera? Kje je fotografija? (What is a camera? Where is photography?)
19. 00 / Predstavitev nove številke revije Fotografije (Kamera in aparat: izbrani spisi Victorja Burgina) v pogovoru z umetnikom in teoretikom Victorjem Burginom in Ilijo T. Tomanićem, piscem spremne besede k slovenskemu prevodu. Pogovor bo moderiral Jan Babnik, gl. in odgovorni urednik revije Fotografija.
20. 30 / totalna razprodaja preteklih številk revije Fotografija

Pogovor pripravlja Membrana (revija Fotografija) v sodelovanju z Galerijo Jakopič, v sklopu razstave Jaka Babnik: Pigmalion.

Najnovejša knjiga Victorja Burgina je dostopna na https://afterlife.victorburgin.eu/ (podpira brskalnik Google Chrome).

Время

5 Декабрь 2019, 18:12 - 5 Декабрь 2019, 21:12

Местоположение

Galerija Jakopič

Slovenska cesta 9