Февраль, 2019

21 февр20:0023:00Ethnotrip20:00 - 23:00 Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Karunova ulica 14

Подробности события

Skupina Ethnotrip je pričela s svojim delovanjem leta 2009. Zasedba se je v teh letih le nekoliko spremenila in tako danes skupino sestavljajo Tjaša Šimonka (vokal), Miha Kavaš (violina), Primož Kramberger (klavir), Patrick Gyurkač (kontrabas) in Tomi Došen (tolkala). Člane skupine je moč slišati tudi v raznih drugih zasedbah in ker izhajajo iz različnih glasbenih zvrsti, se to na zanimiv način odraža tudi v njihovi glasbi.

Ethnotrip se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v bogati zakladnici glasbe Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije črpajo skladbe za svoj repertoar. Že to, da zasedba ni tipično ljudska, nam da vedeti, da so priredbe teh pesmi drugačne. Zasedba se loteva tradicije » z radovednostjo in invencijo, ne da bi pri tem pozabila na žar in čustva« (recenzija radia študent). Posegajo tudi po že skoraj pozabljenih melodijah in jih poskušajo ponovno predstaviti in približati občinstvu. Za skupino se je v preteklih letih zvrstilo lepo število nastopov tako doma, kot tudi v tujini – v Luksemburgu, Makedoniji, Črni Gori, na Madžarskem, Hrvaškem, v Nemčiji, Bosni in Hercegovini in v Srbiji.

Leta 2013 je skupina izdala svoj prvenec Ethnotrip, istega leta pa je predstavila tudi svoj prvi videospot – Jovano Jovanke. Kvintet je leta 2016, s pomočjo producenta Dejana Berdena, pri založbi Celinka izdal drugi album “Kdo bo pil iz bistrega studenca?”. Leta 2017 so ustvarili tudi glasbeno podlago za dokumentarni film Mihe Čelarja, z naslovom »Irena lahkonoč«.

Z glasbenimi gosti in producentom Dejanom Berdenom je skupina Ethnotrip posnela že tretji studijski album, ki je izšel jeseni 2018. Na albumu je moč slišati povsem novo, avtorsko glasbo, ki jo glasbeniki ustvarjajo s pomočjo besedil slovenskih avtorjev Štefana Kardoša, Ferija Lainščka, Marka Kočarja, Jasne Jurkovič in Mojce Šipek.

Vstopnina 6€ predprodaja, 8€ na dan

Время

(четверг) 20:00 - 23:00

Местоположение

Center Slovanskih Kultur France Prešeren

Karunova ulica 14

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий