Декабрь, 2019

14Дек18:0019:00Drama Akustika: Maček Muri in Muca Maca18:00 - 19:00 SNG DRAMA Ljubljana, Erjavčeva 1

Подробности события

V ljubljanski Drami bo v soboto, 14. decembra, ob 18.00 na velikem odru ponovno nastopila izvrstna izvajalka Neca Falk skupaj z Jerkom Novakom in Mirom Novakom.

Koncert bo potekal ob 35. rojstnem dnevu Mačka Murija.

Njihov glasbeni projekt Maček Muri in Muca Maca z besedilom Kajetana Koviča sodi med največje bisere slovenske glasbene produkcije za otroke in tudi odrasle. Letos mineva že 35 let od izida kasete in v tem času je bilo prodanih preko 113 000 izvodov kaset in zgoščenk – glasbeni projekt je štirikrat platinast. S temi pesmimi in glasbo so odrasle številne generacije: poslušajo jih otroci od drugega do desetega leta starosti in se vrnejo k njim po srednji šoli in pozneje, ko sami postanejo starši.

Tako je glasba, ki si jo je kitarist in skladatelj Jerko Novak s sodelavci zamislil kot rokovski projekt, postala biblija roka. Je prvi stik otrok z glasbo, radi pa ji prisluhnejo tudi starejši, celo babice in dedki. Morda je za to zaslužna prav moč Kovičeve poezije, ki v prispodobah nekega »mačjega sveta« pripoveduje zgodbe človeškega vsakdana. Seveda pa k temu pripomore izvrstna interpretacija Nece Falk, ki je vdihnila življenje vsem opevanim mačkam – debelim in suhim, pridnim in gansterjem, piflarjem in uživačem.

Po koncertu se bomo sladkali z rojstnodnevno torto Mačka Murija.

Время

14 Декабрь 2019, 18:12 - 14 Декабрь 2019, 19:12

Местоположение

SNG DRAMA Ljubljana

Erjavčeva 1