Апрель, 2017

05апр18:0021:00Degustacija vin Rojac in Sobe 10218:00 - 21:00

Подробности события

Drage ljubiteljice in ljubitelji vina ter kulinarike,

tokrat potujemo v slovensko Istro, na Gažon.

Rodbina Rojac je na Gažonu že od sedemnajstega stoletja. Rojčevi so se od vedno ukvarjali z vinogradništvom in pridelovanjem oljk. Tisočletno tradicijo vinogradništva na hribovitih delih slovenske Istre so ponovno postavile na noge in jo nadaljujejo mlajše generacije.
Preskok v predelavo grozdja, ki daje najbolj kakovosten pridelek, je bila najzahtevnejša naloga zadnjih desetletij. Prestrukturiranje vinogradov je terjalo precej samoprepričevanja, načrtovanj in veliko tehničnega znanja. Da je pristop, ki so ga uveljavili, pravi, dokazujejo njihovi rezultati, pravo sliko pa bo pokazala predvsem prihodnost.

Rojci pravijo, da je vino otrok grozdja, ki je zraslo na določeni zemlji, v določeni deželi, pod vplivom določenega podnebja in kulture ter pod skrbno roko človeka, ki ga je negoval. Vino mora izražati vse te značilnosti, tako za oči, v nosu in v ustih. Vina ROJAC so gosta, intenzivna v nosu in polna v ustih. So močna, samosvoja in izrazita, kot je močan človek slovenske zgodovine, kot je samosvoja Istra v svojih pedopodnebnih značilnostih in kot je izrazit karakter človeka, ki jih je donegoval.

Vabimo vas na degustacijo petih vinskih vzorcev in k vsakem izmed vzorcev prilagojenih jedi.

Za dogodek je potrebna predhodna rezervacija in sicer na e-naslov: rezervacije@soba102.net

Cena: 25,00 eur/osebo

Vabljeni!

Vina ROJAC in SOBA 102

Время

(среда) 18:00 - 21:00

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий