Декабрь, 2016

14Дек20:0023:30Cikel Blue Planet: Mammal Hands (UK)20:00 - 23:30 KGB Maribor (Kulturno Glasbeni Brlog), Vojašniški trg 5

Подробности события

Cikel Blue Planet: Mammal Hands (UK)

KGB Maribor / sreda, 14.12.2016/ 10 EUR
Prodaja vstopnic: www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim Si.

Nick Smart – el.klavir
Jesse Barret – bobni, tabla
Jordan Smart – saksofon

Če so vam všeč plesni ritmi, ki prihajajo z novim valom v jazz glasbi in če ste uživali na slovenskih koncertih kanadskih Badbadnotgood ter angleških GoGo Penguin, potem ne smete zamuditi mariborskega koncerta odličnega angleškega tria MAMMAL HANDS.

MH so sveža otoška novojazzovska transžanrska atrakcija, ki s svojo hipnotično fuzijo jazza, folka in elektronike na groove podlagi osvaja festivalske odre po vsem svetu. Prepričali so tako zahtevni tradicionalni jazz publikum, kakor tudi mlajše generacije, ki se navdušujejo nad modernimi pristopi v glasbi in mešanju stilov.

Odkril jih je nihče drug kot basist Nick Black iz skupine GoGo Penguin, ki jih je takoj predstavil neodvisni založbi Gondwana Records, kjer so tudi pingvini sami posneli prvih nekaj albumov.

Skupina je sicer nastala leta 2012, ko se je bratoma Nicku in Jordanu, ki sta nastopala kot duo elektronske glasbe, pridružil bobnar Jesse Barrett. Jesse je v glasbo skupine prinesel vplive severno indijske in Sufi glasbe ter afriške trance glasbe šamanističnega izvora.

Glasba tria temelji na na videz preprostih glasbenih idejah, ki se sčasoma prelevijo v nadrealno čudovite melodije. Z dodajanjem ritmičnih loopov in stalne repeticije ustvarijo nekakšen učinek kolektivnega transa, ki zajame tudi poslušalce.

V svojo glasbo so MH prinesli opojno mešanico vplivov kot so Bonobo, Steve Reich, Phaorah Sanders, John Coltrane in Philip Glass. Zaradi hipnotičnega gruvanja, v katerem spajajo ritmiko sodobne dance glasbe in jazza, jih radi primerjajo jih s skupinama Portico Quartet in GoGo Penguin.

Povabila na ameriške in kanadske odre so začela deževati po njihovem lanskem izjemno odmevnem debitantskem nastopu na Montreal Jazz Festivalu.

Diskografija:
Animalia (2014)
Floa (2016)

Vstopnina: 10 EUR

Время

(среда) 20:00 - 23:30

Местоположение

KGB Maribor (Kulturno Glasbeni Brlog)

Vojašniški trg 5

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий