Декабрь, 2016

23Дек22:0023:45Božični koncert: Magnifico22:00 - 23:45 ŠTUK Maribor, Gosposvetska 83, 2000 Maribor

Подробности события

POSLEDNJI ROMANTIK.

VEČNI IDEALIST.

BREZUPNI BLEFER.

IZPRIJENI VOAJER.
Vse to je Magnifico, eden zadnjih trubadurjev sodobnega časa.

V kakofoniji bolj ali manj plastičnih sodobnih viž postaja njihova retroromanca meglena kot nostalgični spomin na nek čas, ki ga ne najdeš na koledarju.

Robert Pešut (bolje poznan po psevdonimu Magnifico), je srbskega porekla. Svojo glasbeno pot je začel s skupino U’redu, s katero je posnel svoj prvi album, Goli (1990). Nadaljeval je s solistično kariero in v 12. letih posnel 6 plošč. Mnoge njegove skladbe so postale slovenske zimzelene uspešnice, npr. Silvija (s skladbo je sodeloval na prireditvi EMA 1998), Kdo je čefur, 24.000 poljubov, Hir aj kam hir aj go (skladba je postala hit tudi v državah bivše Jugoslavije, v Italiji, odkupila jo je družba Sony records) in drugje.

Magnifico je tudi avtor zmagovalne pesmi prireditve EMA 2002 Lahko ti podarim samo ljubezen (ki jo je pela transvestitska skupina Sestre).

Nastopal je v filmih: Stereotip, Kajmak in marmelada, Poker, Porno film in kot glasbenik v srbskem filmu Montevideo, Bog te video!.

Navkljub temu se Magnifico kot osamelec ponosno dviga nad horizontom povprečnosti. Po pravljičnih sedmih letih se vrača z novo ploščo Tivoli. Naslov, ki v trenutku prebudi spomine in vzbudi skomine. Prav zato nam Magnifico na današnji dan za pokušino servira prvi singl, osrednjo zgodbo novega albuma, ki prav tako sliši na ime Tivoli. Gre za ušesa božajočo skladbo, ki nam naslika skorajda kičasto razglednico iz parka Tivoli, s katero se lahko poistoveti vsak, ki se je kdajkoli sprehodil čez Belvi v Tivoli.

VSTOPNINA: (Kavarna ŠTUK in Eventimova prodajna mesta)

Predprodaja: 15 EUR
Na dan dogodka: 20 EUR

 

Время

(пятница) 22:00 - 23:45

Местоположение

ŠTUK Maribor

Gosposvetska 83, 2000 Maribor

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий