Январь, 2017

26янв17:0018:15Bogastvo identitet: Festival Bobri, 9. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgojeVstop prost. Program je namenjen otrokom od 6. do 12. leta starosti in traja 90 minut.17:00 - 18:15 Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana, Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Подробности события

Na svetu obstajajo številne kulture, ki se med seboj zelo razlikujejo, nemalokrat pa zasledimo veliko raznolikosti že znotraj ene same. Na ogledu razstave Slovenska zgodovina bomo skupaj raziskovali in odkrivali, kateri dejavniki so ključno vplivali na razvoj in oblikovanje slovenske kulture in identitete skozi čas ter odgovorili na številna zanimiva vprašanja, kot so: Kaj je pravzaprav slovenska kultura? Katera ljudstva, ki so v preteklosti živela na območju današnje Slovenije, so na njej pustila največji pečat, čeprav so morda nekatera danes le še bežen spomin preteklih časov? Kako pomemben vpliv ima že sama geografska lega? Kateri kulturni dosežki in izumi drugih kultur so pomembno zaznamovali tudi slovensko? Temu bo sledil pogovor s pripadnikom ene izmed manjšin v Sloveniji, ki bo predstavil značilnosti svoje kulture. Med seboj bomo tako primerjali več različnih kultur in ugotovili, kako vplivajo druga na drugo, kako se lahko medsebojno dopolnjujejo ter tako ustvarjajo zanimivejši in bogatejši svet, v katerem živimo.

Zbirno mesto: Info center na grajskem dvorišču

Vstop prost.

Program je namenjen otrokom od 6. do 12. leta starosti in traja 90 minut.

Število mest je omejeno. Najave sprejemamo od torka, 10. 1. 2017, dalje do zapolnitve prostih mest, na tel. št. 01 306 42 04 ali na elektronski naslov petra.kucic@ljubljanskigrad.si.

Za obisk vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Tukaj lahko dostopate do spletne strani festivala Bobri in programske knjižice festivala v elektronski obliki.

Время

(четверг) 17:00 - 18:15

Местоположение

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana