Февраль, 2017

23 февр20:0022:00Bee Geesus - Večer gospel glasbe2. koncert iz cikla »A cappella na Ljubljanskem gradu«20:00 - 22:00 Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana, Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Подробности события

Na Ljubljanskem gradu bo med januarjem in aprilom 2017 potekal koncertni cikel A cappella na Ljubljanskem gradu. V prijetni atmosferi Stanovske dvorane boste lahko prisluhnili mojstrom vokalne glasbe, ki znajo zgolj s svojim glasom in brez dodatne inštrumentalne spremljave občinstvu pričarati pravo glasbeno iluzijo. Konec januarja nas bo s svojimi pevskimi vragolijami razvajala italijanska zasedba Alti & Basi, februarja a cappella zbor Bee Geesus z večerom, posvečenim gospelu, marca Slovenski oktet, ki v letošnji sezoni slavi že 65-letnico delovanja, in v aprilu še zasedba Bassless z največjimi pop uspešnicami v a cappella preobleki. Pridite in prisluhnite vokalnim harmonijam na najvišji točki Ljubljane – bližje zvezdam preprosto ni mogoče!

Zbor Bee Geesus je z izključno vokalnim izvajanjem prepoznaven po svoji nalezljivi energiji, s katero navdušuje poslušalce po vsej Sloveniji in zunaj nje. Namesto inštrumentalne spremljave zbor v svoje aranžmaje vključuje beatbox in elemente vokalne igre (vocal play), kar mu zagotavlja edinstveno mesto med gospel zbori.Edini tovrstni zbor v Sloveniji ni zgolj promotor gospela. Smisel svojega delovanja vidi predvsem v širjenju veselega sporočila, ki ga posreduje gospel, kar v veliki meri uresničuje z nastopi na različnih dobrodelnih koncertih, prireditvah in festivalih. Bee Geesus je pobudnik in nosilec projekta Gospel d. d., vsakoletnega največjega koncerta gospela v Sloveniji, na katerem se slovenski izvajalci črnske duhovne in popularne glasbe združijo v zbiranju sredstev za otroke, žrtve nasilja idr. Zbor je decembra 2009 Slovenijo zastopal v svetovnem dobrodelnem projektu Starbucks Love Project, s čimer se je zapisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.Bee Geesus vsaki dve leti tradicionalno sodeluje na nemškem festivalu Gospelkirchentag, ki je največji mednarodni festival gospela v Evropi. S svojo svežino in edinstvenim pristopom h gospelu so pevke in pevci septembra 2010 navdušili v Karlsruheju, junija 2012 v Dortmundu, septembra 2014 pa v Kasslu. Zanimanje nemškega občinstva in medijev za slovenski gospel zbor je vsakič veliko, odličnim odzivom se pridružujejo tudi poznavalci. Leta 2015 je zbor zelo uspešno sodeloval v večtedenskem šovu avstrijske nacionalne televizije ORF Die große Chance der Chöre (Velika priložnost za zbore). Zbor deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča, enega vidnejših predstavnikov a cappelle v Sloveniji.

 

Cena vstopnice za posamezni koncert: 17 EUR, 14 EUR*

Cena vstopnice za celotni cikel: 58 EUR, 48 EUR*

V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.

* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

V sodelovanju z: im.puls art

Время

(четверг) 20:00 - 22:00

Местоположение

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana

Ljubljanski grad, 1000 Ljubljana