Март, 2017

03Мар19:0020:00Astronomski večeri v Planetariju - cikel poljudnih predavanj19:00 - 20:00

Подробности события

Trappist-1 – naš novi dom?

Mnoge od zvezd, ki jih vidimo na nebu, imajo lastne planete in s tem možnost za razvoj življenja na njih. Pred kratkim je skupina raziskovalcev oznanila spektakularno odkritje sedmih Zemlji podobnih planetov, ki krožijo okrog nam bližnje zvezde. Je na njih tekoča voda, ali gostijo življenje in kaj znamo v resnici povedati o njih ter kako sploh odkrivamo planete izven našega Osončja?

V Planetariju Ljubljana pričenjamo z dvomesečnim ciklom poljudnih predavanj o vesolju. Tokrat smo za vas pripravili 8 zanimivih večerov pod našo kupolo.

Marca predstavljamo najnovejša odkritja v raziskovanju planetov izven našega Osončja, preučujemo vesolje s pomočjo najzmogljivejših teleskopov, razkrivamo skrivnosti črnih lukenj in nedavno potrjenih gravitacijskih valov ter spoznavamo skrivnostno temno snov in temno energijo, ki skupaj tvorita kar 95% celotnega vesolja!

April bo namenjen naši domači galaksiji. Začenjamo z vesoljsko tekmo v času hladne vojne in osvajanjem Zemlji najbljižjega nebesnega telesa – Lune, nadaljujemo s preučevanjem asteroidov in meteoritov in poskušamo odgovoriti, ali le-ti res predstavljajo grožnjo našemu obstoju, preden se odpravite na zaslužene prvomajske počitnice pa vas še popeljemo na popotovanje po Rimski cesti – naši čudoviti domači galaksiji.

Predavanja potekajo v obliki interaktivnih delavnic, podkrepljena so z resničnimi posnetki, ki jih na Zemljo pošiljajo Nasina in Esina raziskovalna vozila in sonde iz daljnih globin vesolja. Na nekaterih predavanjih bodo lahko obiskovalci občudovali zvezdno nebo, ki ga s pomočjo astro-simulatorjev prikazujemo po celotni kupoli.

Nekatera predavanja bomo popestrili z možnostjo ogleda filma takoj po predavanju.

Osvežite svoja znanja o vesolju in spoznajte nova odkritja!

Začetek je ob 19. uri.
Predavanje traja približno eno uro.

Cena vstopnice za predavanje: 5 EUR
Cena kombinirane vstopnice (predavanje in film): 8 EUR

Rezervacije in dodatne informacije na info@artdomecinema360.eu ali 070 146 977

Lepo vabljeni!

Время

(пятница) 19:00 - 20:00

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий