Март, 2017

17Мар(Мар 17)21:0018(Мар 18)02:30Alternativna godba: A Love Electric (ZDA,Meh,Arg) + The Margins21:00 - 02:30 (18)

Подробности события

MIKK Murska Sobota vabi na koncert meseca marca!!
——————————————————–
petek // 17.03.2017 //

A LOVE ELECTRIC (zda/meh/arg)

THE MARGINS (slo/cro)
——————————————————–
Lokacija // MIKK Murska Sobota
Vstopnina // 4€
Vrata // 21.00
Koncert // Točno ob 22.00!
——————————————————–
A LOVE ELECTRIC

“A savage guitarist, a merciless drummer, an enormous bassist” so trio A Love Electric razglasili organizatorji velikanskega rockovskega festivala Viva Latino v Ciudadu de México.

Rockovski kombo, katerega je eden vodilnih mehiških časnikov La Jornada razglasil za “eno izmed najprogresivnejših in najpomembnejših v zadnjih letih”, izhaja iz jazzovske scene Mexico Citya. Rojeni američan in glava benda Todd Clauser, argentinec Hernan Hecht in domačin iz Mexico Citya, Aaron Cruz, združeni v psihedeličen rokovski trio treh amerik, ki je v 4 letih izdal 4 albume in odigrali skoraj 500 koncertov od Argentine in Patagonije preko Mehike in Paname pa vse do Združenih držav, prekrižarili evropske odre in zaigral tudi v obljubljeni deželi, Maroku. Tako so se predstavili na številnih večjih festivalih, mehiškem Viva Latino, španskem Solarte, newyorškem Winter Jazz Festu, nastopali v klubih kot so newyorški The Town Hall ali pa recimo nemški B Flat Jazz v Berlinu…

S svojim energičnim in altruističnim pristopom do ustvarjanja in nastopanja so osvojili tako fane kot glasbeno kritiko, ki je nesebično delila pohvale na račun benda:

“A Fascinating musician” – NPR
“Blistering” – The Prague Post
“A gem… Clouser spices the All American vibe of Bill Frisell with some Jimi Hendrix fire” – The Philadelphia Inquirer

Zadnja plošča Psyhcmonde (slišite jo lahko v celoti na spodnjem linku) je razen dveh komadov v celoti odigrana in posneta v Mexico Cityu, za produkcijo in mix pa je poskrbel bobnar benda Hernan Hecht. Na plošči najdemo nekaj imenitnih gostov, kakor sta orglarski mag John Medeski iz legendarnega jazzovskega tria Medeski, Martin & Wood in kultni ameriško-brazilski kitarist iz New Yorka Arto Lindsay. Poleg njiju na dveh komadih gostuje še drugi član tria Medeski, Martin & Wood, bobnar Billy Martin in mladi mehiški raperji Clouser. Že po naštetih gostih lahko sodimo, da ploščo krasi eklekticizem, sproščeno žanrsko prepletanje roots rocka, americane, bluesa, jazza in tradicionalne folk muzike.

Bend je v živo bombastičen in zato naj velja resno povabilo na preverbo njihove kvalitete v prostore murskosoboškega MIKKa!!

Za vse ljubitelje muzik bendov: Jimi Hendrix’s Band Of Gypsys, Beck, Grateful Dead, Cream, The Lounge Lizards, Medeski Martin & Wood…

Bend:
Todd Clouser – električna kitara, glas
Aaron Cruz – električen bas
Hernan Hecht – bobni

Najnovejši album Psychmonde poslušajte na tem linku: https://toddclouser.bandcamp.com
Domača stran: http://www.aloveelectric.com
FB: https://www.facebook.com/ALoveElectric

Video linki:
https://www.youtube.com/watch?v=aOyqXPjRSjI
https://www.youtube.com/watch?v=DaXRCt5MQsE
https://www.youtube.com/watch?v=lB5XeVrUR5g

——————————————————–
THE MARGINS
Prekmursko-medžimurska rock zasedba The Margins je za letos napovedala izid prvenca. Zapeljali vas bodo na brezkompromisno, a brezmejno glasbeno potovanje. Meje padajo, ostri robovi ostajajo!

Premierni nastop v MIKKu!

FB:
https://www.facebook.com/TheMargins.band
——————————————————–

Время

17 (пятница) 21:00 - 18 (суббота) 02:30

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий