Март, 2017

10Мар19:3021:30Alexander Gadjiev, klavir19:30 - 21:30 Unionska dvorana Maribor, Prešernova ulica 3, 2000 Maribor

Подробности события

Mladega pianista slovensko-ruskega rodu iz Gorice so italijanski mediji razglasili za »enega najsijajnejših upov italijanskega pianizma«.

Po odmevnem lanskem koncertu v Cankarjevem domu je kritik Dnevnika menil, da ga v prihodnjih letih vidi med ključnimi imeni glasbene scene, saj so »[p]ronicljivost, občutek za oblikovne celote, tehnično znanje, koncentracija, celovečerno stopnjevana izraba klavirske kapacitete […] delo človeka, ki je pač že vse življenje glasbenik in pianist«.

Med nedavnimi vrhunci omenimo zmago na slovitem tekmovanju Premio Venezia (2013), ki se ga lahko udeležijo le najodličnejši diplomanti italijanskih konservatorijev. Italijanski glasbeni kritik Mario Messinis je po tekmovanju v časopisu Il Gazzettino zapisal: »Zmagovalec, devetnajstletni Alexander Gadjiev, je po mojem mnenju ena najmočnejših osebnosti novega evropskega pianizma.«

Decembra 2015 je osvojil prvo nagrado in nagrado občinstva na prestižnem mednarodnem tekmovanju Hamamatsu na Japonskem, kar mu z okoli 40 koncerti po Aziji in Evropi na široko odpira vrata.

– – – – – – –
Spored:
Robert Schumann: Kreisleriana, op. 16
Franz Listz: izbor iz zbirke Leta romanja — Drugo leto: Italija
– – – – – – –
Več o koncertu: http://bit.ly/2ljkTIS
Video: https://youtu.be/Laq55-UOans
– – – – – – –
Vstopnina: 14 eur / 13 eur za upokojence / 8 eur za študente

Время

(пятница) 19:30 - 21:30

Местоположение

Unionska dvorana Maribor

Prešernova ulica 3, 2000 Maribor

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий