Апрель, 2017

20апр17:0018:30Agresivnost še ni nasilje - predavanje za starše in ped. delavce17:00 - 18:30

Подробности события

Agresivnost ni nekaj slabega in nevarnega, ampak predstavlja našo energetsko opremljenost. Je temelj asertivnosti, vztrajnosti, ambicioznosti, pa tudi tekmovalnosti, bojevitosti, obrambe. Brez agresivnosti se ne moremo upreti zbadanju, psihičnemu izsiljevanju, izkoriščevalskim odnosom ali dosegati pomembnih dosežkov.

Pri nasilju pa gre za zlorabo moči, za izživljanje, kriminal, vojno… Nasilje ni vedno krvavo, pogosto ima obliko manipulacije, obtoževanja, ustrahovanja …

V naši družbi imamo težavo: ne ločimo zdrave agresivnosti od nasilja. Tako so npr. otroci kaznovani, ko pokažejo jezo ali frustracijo, povsem ustrezno situaciji. S tem zatiramo tudi njihovo zdravo agresivnost, poleg tega pa naši ukrepi sploh niso uspešni – medvrstniškega nasilja je vse več. Kaj storiti? Nekaj novih korakov v zdravo smer bomo naredili na predavanju, kjer bomo pridobili dragocene nove uvide v pojav, kot jih predstavlja svetovno znani družinski terapevt Jesper Juul v svoji novi knjigi Agresivnost: Nov in nevaren tabu.

Predavanje bo izvedla Marjana Škalič, diplomirana psihologinja, Familylabova sodelavka in mama treh otrok.

Trajanje: uro in pol do dve uri.

Cena: 10€ na osebo

Prijave na: info@familylab.si ali po telefonu 040 49 00 49.
Po prijavi dobite podatke za plačilo.

Время

(четверг) 17:00 - 18:30

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий