Сентябрь, 2016

22Сент18:0022:00Risanje v Narodni galerijiPROST VSTOP18:00 - 22:00 Narodna galerija, Cankarjeva 20

Подробности события

[vc_row][vc_column][vc_column_text]V četrtek, 22. septembra 2016, od 18. do 22. ure, bo vsak, ki želi risati pred umetninami v čudovitem vzdušju Narodne galerije, toplo dobrodošel. Vstop bo prost. Na voljo bodo brezplačni risarski pripomočki kot so papir, svinčniki, podloge, skicirke, stojala, galerijski stoli, pomagali pa vam bomo tudi z uporabnimi risarskimi nasveti.

Risarskim navdušencem bodo v pomoč pri risanju akademski slikar in pedagog Andrej Brumen Čop, stripar in umetnostni zgodovinar Jakob Klemenčič ter akademski slikarki in galerijski animatorki Tanja Milharčič in Teja Vučko. Obiskovalce vabimo, da se ustavijo ob umetnini ali dveh in prerišejo celotno kompozicijo ali le kakšen detajl s svoje najljubše umetnine. Prav tako bodo lahko postavili vprašanja o svojih najljubših delih, saj bosta ves večer prisotna tudi galerijska kustosa dr. Andrej Smrekar in dr. Ferdinand Šerbelj.

Poskrbljeno bo tudi za družine ‒ otroci bodo lahko barvali pred Narodno galerijo, risali v Galovi sobi in pred umetninami ter pobarvali motiv iz naše nove pobarvanke Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji.

Toplo vabljeni![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Время

(четверг) 18:00 - 22:00

Местоположение

Narodna galerija

Cankarjeva 20